Passionerat inlägg om mina toarutiner, och andras

Ju mer befolkade trakter man går i, desto oftare ser man små tussar av (toa)papper på marken. Sarek är ett sånt ställe. Folk som går på toa på vintern och lite snyggt gömmer skiten plus pappret under en snöhög. Det första nöts bort och märks inte men pappret ligger kvar och ser jättefult ut. Här är jag supernöjd med hur jag har gjort. Jag har tagit det använda pappret med mig igen. Lagt det i en platspåse och stängt med en påsklämma. Seth brukade bränna sitt tror jag han berättade nån gång, men det har jag inte fått till. Jag provade en gång men det låg mest och rykte och i såna ångor kanske man inte vill sitta…
Rutinerna är alltså: Jag gräver en grop. Gör det jag ska. Använder pappret och stoppar det sen i påsen. Stänger påsen. Gräver igen gropen. Gnuggar händerna med snö och kompletterar sen med en klick alcogel. Klart! Och ingen annan än jag kommer nånsin se att jag har varit där. Leave no trace!

P1030592
P1030587P1030606P1030600

Jag heter Ulrika, och här på sidan kommer du få läsa om mina förberedelser och genomförande av 500 mils äventyr i den svenska vildmarken. Varmt välkommen hit, och välkommen ut!

Publicerad i Okategoriserat