Ulrika

Glad äventyrare!Jag heter Ulrika. I februari 2014 fick jag på hjärnan att det absolut borde vara möjligt att genomföra det blå, vita och gröna bandet på ett år. Sagt och gjort. Året 2016 passade bra in i min planering och nu är jag snart igång! Jag ser så sjukt mycket fram emot att få komma ut på tur igen, efter senaste långturen runt Sveriges kust 2013 föddes ett sug i kroppen efter nya turer. Enligt mina överslagsberäkningar kommer antalet tältnätter landa på runt 200 stycken, vilket känns så otroligt häftigt.

Med mig på turerna har jag min bästa vän och sambo Tim, min kära vän Jens och Tims och min hund Frappe. Jens och jag kör vita bandet, Tim och jag det blåa, och Tim, Frappe och jag kör det gröna bandet.

Varför jag vill genomföra detta projekt är att livet på tur erbjuder en annan verklighet än den jag, och många andra, lever inne i stan. Att byta räkningar mot 250 g kvarg, oron över att krocka med en bil mot oro att tältet ska blåsa sönder och ett obegränsat antal människor i min omgivning mot en eller två ger mig väldigt mycket frihet.

Här på hemsidan hoppas jag verkligen kunna förmedla känslan av att vara ute. Närbilder i vardagen och uttryck för våra känslor är viktigare än siffror om exakt hur långt man tagit sig för dagen, och i vilken liten håla man tältar. Så om det är nånting du vill veta, hör av dig till oss!

Favvocitat?
”Det är dumt att frysa” H. Thorsen

Bästa utefikat?
Ägg med majonäs och kaviar
Risgrynstub

Pryl jag diggar?
Mina ullmamelucker, håller alltid röva varm!

Okänd talang.
När jag vevar bakåt med armarna drar det lite märkligt i högra delen av min överläpp.

Vilka band deltar du i?
Vita, blåa och gröna bandet!

Mest onödiga grej man ändå alltid vill ha med sig?
Mysbelysning!

När är det ok att prutta?
I sovsäcken eller utomhus, vid akuta fall i absiden (tälthallen alltså)

Mest udda kurs på universitetet?
En kurs på Humboltd-universitetet i hur barn tar till sig verbformen aspekt. Eftersom tyskan, eller för all del svenskan, inte har detta grammatiska fenomen, läste vi mestadels studier om inlärandet av det ryska språket vilket inte underlättade. Kursen leddes av den skräckinjagande Frau Gagarina.

Om det ligger tre äpplen på bordet, ligger det då även två äpplen där?
Mm, efter långa överväganden och svår ångest svarar jag ja!