Kartsnack

  • :

P1010920

Här i Göteborg går planeringen av alla mina turer vidare. Just nu är det såklart mest fokus på Vita Bandet eftersom att det är den turen som ligger närmst i tiden. Dessutom kommer jag att vara hemma i maj och kan därför planera blåa och gröna bandet lite mer då. Så är det när man har en student med i spelet, Tim måste göra klart sitt kandidatarbete innan vi kan sticka iväg på paddlingen. Inte mig emot, maj är Göteborgs bästa månad!

För någon vecka sedan bjöd vi in vår kompis Svante och hans tjej för lite kartsnack. Svante och vår gemensamma kompis August skidade vita bandet 2014 (www.ettvittband.blogspot.se) så vi hade mycket att prata igenom. Det är guld värt verkligen att ha vänner som har gjort liknande turer som en själv!

P1010914 P1010911

För övrigt, startdatum för Vita bandet är satt: Fredag den 19 februari bär det av från Grövelsjön. Wuhuuu, är så taggad nu, samtidigt som jag börjar ha lite svårt att somna på kvällarna. Det är SÅ mycket som jag har i huvudet; köpa SPOT, fixa mat, klura på hur tjocka strumpor man vill ha och om det är mysigt eller onödig vikt att ta med sina helt civila duntofflor att ha i tältet. Känns i vilket fall superroligt att jag ska göra denna resa med min kära vän Jens. Lugnt och metodiskt diskuterar vi igenom allt ifrån stighudar till antal underkläder man borde ha med sig och risken i att trilla i en bäck.

Jens och jag i en fullkomligt överexponerad bild från genrepsturen i påskas

Jens och jag i en fullkomligt överexponerad bild från genrepsturen i påskas

Är väldigt nöjd att jag investerade i en lite bättre kamera när jag kom hem från Grekland. Det var mycket att lära sig i början om exponeringstid, fokusdjup och iso-värden men det är riktigt kul och det blir bra mycket bättre bilder än med mobilkameran.

Avslutningsvis en fin bild från Tims och mitt nyårsfirande. Vi vandrade en sväng runt Delsjön, tittade på raketer och firade det nya året med nakenbad :)

Tim, Frappe och jag vid Delsjön, nyårsdagen

Tim, Frappe och jag vid Delsjön, nyårsdagen

Vi hörs!

/Ulrika

Jag heter Ulrika, och här på sidan kommer du få läsa om mina förberedelser och genomförande av 500 mils äventyr i den svenska vildmarken. Varmt välkommen hit, och välkommen ut!

Publicerad i Allmänna förberedelser, Vita bandet