förändringens tid är nu

Hade jag rapporterat om de förändringar som skett i fredags, 1 april, när de hände hade väl alla trott det var ett skämt. Men det är det ju inte: Jens och jag förstod i Hemavan att vi inte mår bra av att skida med varandra. Vi missförstår vad den ene eller andre menar och vill, och det leder till att vi bara blir ledsna på varandra. Vi går nu var och en för sig. Jens som är rätt van vid det kör hard core och undersöker hur det går att gå utan tält och jag kör vidare med det tält vi hade. Jag har pratat med Jens idag och han har det bra. Jag har det också bra på dagarna. På nätterna kämpar jag med min mörkrädsla som jag alltid haft. Det är något svindlande med att ligga ensam i ett tält mitt i en fjällskog som blir väldigt intensivt för mig. Jag jobbar på det. Första deletappen Hemavan-Ammarnäs är avklarad, en seger! Nu siktar jag vidare mot nästa ort Jäkkvik, fyra dagar dit ca. Kram!

Jag heter Ulrika, och här på sidan kommer du få läsa om mina förberedelser och genomförande av 500 mils äventyr i den svenska vildmarken. Varmt välkommen hit, och välkommen ut!

Publicerad i Okategoriserat
  • Håkan

    Ett första steg till att mörkrädslan blir lindrigare är att prata om den. Precis som du gör. Ljusskygga troll förlorar sin kraft när man drar fram dem i ljuset och vrider och vänder på dem.